چاپگرهای حرارتی تغییر شگرفی در صنعت چاپ ایجاد کردند. این ماشین ها سیستمی دارند که به آن ها اجازه میدهد بدون نیاز به جوهر و تونر عملیات چاپ را انجام دهند. این نوع چاپگرها را در زندگی روزمره به عنوان جزئی از دستگاه های پوز فروشگاهی و دستگاههای ATM (عابر بانک) مشاهده میکنید. علت اصلی این پیشرفت ها، اختراع رول چاپگر حرارتی بود که با یک طراحی خاص و هوشمندانه چنین امکانی را فراهم ساختند.
رول چاپگر حرارتی
رول چاپگر حرارتی نوعی کاغذ هستند که با مواد شیمیایی خاصی مثل رنگ فلوران لوکو آغشته شدهاند. این مواد نسبت به گرما بسیار حساس هستند و در برابر حرارت به سرعت تغییر رنگ میدهند. معمولا این مواد در برابر گرما به رنگ سیاه درمی آیند ولی ممکن است از رنگهای آبی و قرمز نیز استفاده شود. هرچند این رول ها با رسیدن گرما به دمای جوشِ مواد تغییر رنگ میدهند ولی اگر دست شما روی آن کشیده شود، گرمای دست نیز میتواند سبب ایجاد علامت و لکه روی آنها شود. رولهای چند رنگ از حدود سی سال قبل ایجاد شدند و پس از آن هم سیستم جوهر روی ایجاد شد. هر دو روش بر روی پوشش چند لایه از رنگ استوار هستند و با تغییر لایهی تحت تاثیر قرار گرفته، رنگ نوشته و کاغذ تغییر میکند.
رول حرارتی در عرضهای مختلف تولید میشوند. معمول ترین رولی که چاپ میشود و در دستگاه های پوز و عابر بانک استفاده دارد، بین 60 تا 100 میلیمتر عرض دارد و طول آن تا 60 متر نیز میرسد.
سرعت اثر گرما روی این کاغذها بسیار زیاد است و تنها در عرض چند ثانیه تغییر رنگ می دهند. برای همین در مکانهایی که سرعت اهمیت دارد -مانند فروشگاههای بزرگ- استفاده از آنها بسیار متداول و مناسب است.
کیفیت انواع مختلف کاغذهای حرارتی متفاوت است. از آنهایی که کیفیت پایینتری دارند در چاپ رسیدها استفاده میشود ولی از آنهایی که کیفیت بالاتری دارند در کارهای مهم تری مانند چاپ عکس استفاده میشود. با توجه به حساس بودن کاغذهای رول امکان آسیب به آنها بالا است. مثلا در اثر نور خورشید یا رطوبت میتوانند تغییر کنند. برای جلوگیری از این آسیب، آنها را تغییر میدهند و لایهای از مواد محافظ روی شان میکشند. قیمت این رولها معمولا پایین است و کمتر پیش میآید قیمت هر رول معمولی بالاتر از هزار تومان باشد.
|