یکی از اجزای اصلی در پرینترها و دستگاه های کپی قطعه ای به نام «درام» است. این قطعه به شکل میله ای استوانه ای است که وظیفهی آن انتقال تصویر بر روی کاغذ است.
مکانیسم کار و ساختار درام در پرینترو دستگاه کپی تفاوتی ندارد و در هر دو دستگاه یک نوع نقش را برعهده دارد، تنها تمایزی که بین کارکرد درام در دستگاه فتوکپی و چاپگر وجود دارد مربوط به نحوهی انتقال تصویر تابانده و ذخیره شده بر روی درام بر روی سطح کاغذ است. برای اینکه درکی عمیق تر از این تفاوت پیدا کنیم لازم است به طور کلی نحوهی عملکرد درام را به عنوان عضو اصلی یک چاپگر یا دستگاه کپی بدانیم.
درام دستگاه کپی چیست؟
این غلتک استوانه ای یعنی درام دارای سطحی براق است که هادی نور بوده و میتوان در آن الکتریسیته ی ساکن ایجاد نمود. همانطور که می دانید وقتی سندی را زیر دستگاه کپی قرار میدهید باریکه ی نور شدیدی از روی آن رد میشود. این باریکهی نور تصویری از سند را به یک عدسی منتقل کرده و عدسی تصویر برعکس شدهی آن را روی درام می تاباند.
در ادامهی کار، درام که حامل بارهای الکتریکی است در هنگام انعکاس تصویر روی آن واکنش نشان داده و نقاط تیره یا دارای تصویر که نور را منعکس نمیکنند همچنان دارای بار الکتریکی منفی روی سطح درام باقی می مانند. سطح کاغذ با بارهای منفی باردار شده است و در بین تونر و درام قرار میگیرد. با توجه به اینکه بارهای غیر همنام یکدیگر را جذب میکنند، تونر با بار مثبت روی سطح کاغذ میریزد و درام باعث میشود تنها قسمتهای حاوی تصویر توسط کاغذ جذب گردند. در نهایت بعد از آنکه کاغذ تونر را جذب نمود بلافاصله در معرض گرمای یک فیوز در کنار درام قرار میگیرد و تحت دمای زیاد، ذرات ریز تونر ذوب شده و به سطح کاغذ میچسبند. درام در حین تماس با غلتک استوانه ای دیگری به نام فوم رول چرخیده و در نتیجه باقیمانده ی ذرات تونر از روی آن پاک میشوند. در نهایت کاغذ با محتوای چاپ شده توسط غلتک هایی از دستگاه خارج میشود.
فرایندی که در بالا توضیح داده شد مربوط به نحوهی کار درام دستگاه کپی سیاه و سفید است اما طرز کار درام دستگاه کپی رنگی نیز به همین صورت است با این تفاوت که درام قابلیت جذب و هدایت نورهای متنوع را دارد.
منبع: ایده برتر پارسیان خاورمیانه
:: بازدید از این مطلب : 159
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0