اینترنت اشیا یا IOT یکی از جنبه های نوین تکنولوژی است که روز به روز ابعاد بیشتری از اشیاء پیرامون ما را در بر می گیرد.
پیش بینی می شود که تا پایان سال 2020 بیش از 20.4 میلیاد دستگاه به اینترنت متصل خواهند شد. اما در این میان نگرانی هایی نیز وجود دارد که بزرگترین و مهمترین آنها امنیت سایبری با همه گیر شدن اینترنت اشیا می باشد.
در میان دستگاه ها و وسایل هوشمند، امنیت دوربین های مداربسته اهمیت زیادی دارد. از آنجایی که اخیرا حملات سایبری DDoS مکررا اتفاق می افتد، دوربین های مداربسته تحت شبکه و رکوردهای NVRدوربین مدار بسته در معرض این حملات قرار دارند.
خطر حملات سایبری برای اینترنت اشیا و دوربین های مدار بسته
در ادامه بیان خطر حملات سایبری برای اینترنت اشیا و دوربین های مدار بسته، به عنوان نمونه می توانیم به بد افزار میرای Mirai اشاره کنیم.
این بدافزار دستگاه های تحت اینترنت اشیا را به یک گروه از مهاجمان سایبری تبدیل می کند که می توانند حملات DDoS را بی وقفه انجام دهند.
این اتفاق یک بار در شرکت مدیریت شبکه اینترنت Dyn رخ داد که موجب از کار افتادن سرویس دهی وبسایت های معروفی مثل آمازون و نت فلیکس شد.
طبق گزارش دیگری که از تکنسین های IT مدارس دریافت شده بود، سرورهای سیستم های مدارس صداهای بسیار بلند و هشداردهنده ای پخش می کردند و اعداد غیر طبیعی ارائه می دادند که موجب کند شدن بیش از حد شبکه شد.
به دلیل بروز حوادث مشابه و ایجاد ناامنی در حوزه استفاده از اینترنت اشیا، شرکت Verizon نکات مفیدی را برای پیشگیری از هک شدن در IOT پیشنهاد کرده است:
1- محدوده شبکه یا Network Zone سیستم اینترنت اشیا را به صورت مجزا از شبکه های حیاتی پیاده سازی کنید. به این صورت که تا حد امکان بین شبکه های حیاتی و سیستم IOT هیچ گونه اشتراکی نباشد.
2- برای دسترسی داده ها به اینترنت، یک مسیر غیر مستقیم در نظر بگیرید. Proxy های شبکه in-line یا سیستم فیلترینگ شبکه اهمیت زیادی دارند.
3- اطلاعات Credential و دسترسی پیش فرض به دستگاه ها را تغییر دهید.
4- مرتبا لاگ ها و event ها را بررسی کنید. سرویس های باز، غیر امن و کم استفاده را غیر فعال نمایید.